Sanni Siira

Lasten Etnosoi!

Malmitalo, Ala-Malmintori 1
Su 12.11. klo 14-17
Vapaa pääsy

Isänpäivä vietetään Lasten Etnosoi!ssa - kuinkas muuten!

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian GLOMAS-ohjelman kansainvälinen muusikkokaarti johdattaa meidät riemullisiin konsertteihin sekä soitto- ja tanssityöpajoihin, vierailijoina kaksi karismaattista ja monipuolista muusikkoa: Tansaniasta kotoisin oleva Kasheshi Makena sekä muun muassa Lastenmusiikkiorkesteri Ammuusta tuttu Tero Pajunen.

Pienessä salissa Wasel & the Weasels ilahduttavat lapsia bluegrassperinteestä ammentavilla suomenkielisillä lauluillaan.

Musiikin ja tanssin lomassa voi mm. hetkeksi poiketa askartelemaan. Hanna Kaisa Vainion johdolla tehdään sukkaolentoja kierrätysmateriaaleista. Mukaan voi ottaa parittomia sukkia, mielellään värillisiä! Mayim Alpertin vetämä soitinrakennustyöpaja on tarkoitettu yli 7-vuotiaille aikuisten seurassa – käytössä on porakoneet ja vähän vaativampia työkaluja.

Liikenneturva on mukana Lasten Etnosoi!ssa myös tänä vuonna. Pieni Automattomaailma kutsuu oppimaan turvallista liikkumista leikin lomassa. Heijastintiirailussa huomaa, kuinka heijastin todella toimii. Kaikki tarkkasilmäiset tiirailijat palkitaan!

Aulatiloissa on mahdollisuus tutustua soittimiin World Music School Helsingin opastuksella. Malmitalon kahvila ja kirjasto ovat auki tapahtuman aikana.
 

Konserttiaikataulu:

GloMas feat. Kasheshi Makena ja Tero Pajunen – iso sali klo 14 ja 15.30
Wasel and the Weasels – pieni sali klo 14.45 ja 16.15
Askartelutyöpajat (Malmitalon parvella sekä Helskyn tiloissa) ja Liikenneturvan ohjelma (tanssisalissa) non-stop klo 14–17

*

Wasel & The Weasels on viisihenkinen kielisoitinyhtye, jonka suomeksi esittämät amerikkalaiset irlantilais-skottilaisista lähteistä alkunsa saaneet bluesiin fuusioituneet renkuttavat rytmit tuottavat hypnoottisia ja humoristisia kuvaelmia karusta arjesta ja juhlasta. Kaustinen kansanmusiikkifestivaalin sanoin: "juurimusiikkia suomalaiselle sisulle ja sielulle" 

Yhtye, jonka nimi suomeksi käännettynä voisi olla vaikkapa Näätäorkesteri tai Niilo ja Näädät, esittää Lasten Etnosoissa amerikkalaisesta kansanmusiikkiperinteestä suomalaiseen lastenlauluperinteeseen pysyvästi juurtuneita tuttuja ja vähän tuntemattomampia lauluja suomenkielellä. Monikaan ei nykyään tiedosta että esim. Saku Sammakko ja Hepokatti ovat amerikkalaisia kansanlauluja, joita folk-buumin innossa käännettiin suomeksi. Yhtyeen jäsenet ovat jo vuosia perehtyneet amerikkalaiseen kansanmusiikkiperinteeseen ja esittävät näitä lauluja vanhaan amerikkalaiseen stringband-tyyliin banjon, viulun, kitaran, mandoliinin ja kontrabasson säestyksellä. 

Wasel Arar: laulu, mandoliini 
Marja Zilcher: laulu, viulu 
Klaus Hurskainen: banjo 
Juho Kyyhkynen: kitara 
Heikki Timonen: kontrabasso